TAPAHTUMAKALENTERI | Perjantai, tammikuu 25, 2019

28. Haapaveden Wanhan musiikin tapahtuma.

Vanhan musiikin kurssi Haapaveden Opistolla. Lisätietoja tästä.

Koulutuksen lisäksi ohjelmassa konsertit Haapaveden kirkossa:

pe 25.1. klo 20.00 Uli Kontu-Korhonen, Anneliina Koskinen

la 26.1. klo 19.00 Opettajat ja kurssilaiset, Kozlovski, Cappella pro Vocale

la 26.1. klo 21.00 Lönninkartanon (Opistolla) illallinen 25€ (ilmoittautumiset Timolle)

su 27.1. klo 16.00 Tapahtuman päätöskonsertti: Haapaveden kamariorkesteri joht. Lauri Pulakka, Kirill Kozlovski, Jousiorkesteri, Pikkupelimannit, Vieska Sinfonietta, Bach, Mozart, pianokonsertto nro 23.

Liput 15/10 €, kaikki konsertit 25 €, perhelippu 30 €.

"Ollaan pitkällä monessa asiassa. Mutta että ihminen on jäänyt siinä monesti hiukan huomiotta. Tai vähälle.”

Kun mies on noin kuusikymmentävuotias hän saattaa menettää lähes kaiken: kodin, avioliiton, työn ja tomaattien viljelyn. Tilanteeseen voi tietysti suhtautua hyvin monella tapaa. Raine Kukkia antaa muutosten tuulten puhaltaa ja kuljettaa hänet toiseen kaupunkiin, uusien haasteiden ja ihmisten pariin. Hän yrittää voittaa vastoinkäymiset, yksinäisyyden ja elintason jyrkän laskun, iloisella ja luottavaisella elämänkatsomuksella, hyvällä käytöksellä, ahkeruudella ja nöyryy-dellä, välittämällä kanssaihmisistään, tarjoamalla tilanteen vaatiessa apuaan. Näin Raine Kukkia tulee auttaneeksi ihmisiä ympärillään, hän on eleetön päähenkilö, joka vaikuttaa hieman sivussa, mutta kaikkeen ja kaikkiin.

Raine Kukkia jättää maailmaan ja ihmisiin itseään suuremman jäljen: halun elää, kasvaa ja jurottaa, lentää kun on lentoaika.

Ihmisellisen käsitteeseen sisältyy ajatus elämän arvosta ja arvokkuudesta kanssaihmisen ominaisuutena. Se hylkii nykyaikaista yksin pärjäämisen ja kilpailun kulttuuria, jossa kiinnostavia ovat vain nuorekkaat voittajat.

(Lähde; Tampereen Työväen Teatteri 2013)