TAPAHTUMAKALENTERI | Sunnuntai, maaliskuu 24, 2019

Lasten vallankumous kertoo kolmesta lapsesta, jotka tekevät vallankumouksen kyllästyttyään tapaan, jolla heitä kasvatetaan. Näytelmä perustuu ajatukseen, ettei yhteiskunta voi olla tasa-arvoinen niin kauan kun lapsille opetetaan, että ihmiset sukupuolen tai ihonvärin perusteella ovat eriarvoisia: asennevamma on periytyvä vamma. 

Lasten vallankumous on puolustuspuhe sydämen viisaudelle iän tuoman viisauden yli: se on manifesti puolikkaan kokoisen ihmisen täysistä oikeuksista elää ja ilmaista mielipiteitään. Se käsittelee paitsi kasvatusta myös muita asioita, joihin perheessä, koulussa, yhteiskunnassa ja maailmassa paikkaansa hakeva pieni ihminen joutuu törmäämään. Näytelmässä on mukana mm. rasistinen mummo, marttyyriäiti, tiukkoja sukupuolirooleja kannattava isä, kiireinen isä, väsynyt presidentti sekä epävarma poliisi.


Lasten vallankumous muistuttaa, että vaikka vanhemmat ovatkin viisaita ja usein oikeassa, ihan kaikkea ei tule niellä purematta. Ja että mikä tahansa on mahdollista kun tietää olevansa oikealla asialla paremman maailman puolesta.

Liput 10 euroa. Lippuvaraukset kirjastolta puh. 044 7591256.
Liput lunastettava puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Rainer Maria Rilken (1875-1926) runoihin Paul Hindemithin säveltämä laulusarja Marienleben on kertomus ehkä maailman kuuluisimman naisen, Neitsyn Marian, elämästä. Hengellisen luonteensa lisäksi teos on musiikillisesti näyttävä kokonaisuus, mutta myös sekä pianistille että sopraanolle erittäin vaativa, ja sen vuoksi ehkä harvoin esitetty. 

Annika Leino - laulu

Kirill Kozlovski - piano

Ohjelma 10€. Tervetuloa!