TAPAHTUMAKALENTERI | Perjantai, kesäkuu 30, 2023

Tervetuloa taidelaboratorioon 30.6. Haapavesi Folk Music Festivaalin kaikille avoimeen järjestöpäivään. Alla lisätietoa taidelaboratoriosta.

 

Haapavesi on mukana Kulttuurikenno -hankkeessa, joka toteutetaan paikkakunnalla taidelaboratoriona.

 

TAIDELABORATORIO: Ookko nää mistään kotosin?

TAIDELABORATORIO on taidepilotti, joka toteuttaa kokeellisia kuntakierroksia kuudessa kunnassa eteläisellä Pohjois-Pohjanmaan alueella. TAIDELABORATORIO jalkautuu pop-upina kuntien tapahtumiin ja järjestää yhteisötaidetoimintaa alueen asukkaille. Sen tavoitteena on tuoda taide osaksi arkea ja osallistaa mahdollisimman laaja joukko yhteisen taiteen tekemiseen. Näin pyritään lisäämään yhteisöllisyyttä kuntalaisten ja kuntien välillä.

TAIDELABORATORIO-kiertue lähtee liikkeelle pureutuen alueen asukkaisiin, yksilöihin, jotka pohtivat omaa suhdettaan taiteeseen ja taiteen tekemiseen. Ensimmäisen kierroksen aikana kartoitetaan ja testataan taidesuuntauksia-, menetelmiä ja -välineitä, jotka innostavat tekemään taidetta.

TAIDELABORATORIOn toinen kierros laajenee kuntalaisuuteen. Siinä haetaan taiteen avulla kunnan ominaispiirteitä ja vertaillaan niitä naapurikuntien identiteettiin. Kolmannella kierroksella pohditaan alueen identiteettiä ja kuntia yhdistäviä tekijöitä. TAIDELABORATORIO päättyy neljännellä kierroksella kansallisuuteen ja siihen liittyvään identiteettiin.

TAIDELABORATORIO on Pohjois-Pohjanmaan liiton hallinnoima ja OKM:n rahoittama hanke. TAIDELABORATORIOn vetää kuvataiteilija, Muotoilija YAMK-opiskelija Elina Stoor ja keramiikkataiteilija Talvikki Pisilä. TAIDELABORATORIO kiertää kesän 2023 aikana Haapaveden, Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Oulaisten ja Siikalatvan kunnat neljään kertaan.

 

Lisätietoja:

Elina Stoor

040 585 0248 stooriteller@gmail.com

 

Pohjois-Pohjanmaan liitto

Auli Suorsa

Projektipäällikkö

Kulttuurikenno -hanke

050-386 8443 auli.suorsa@pohjoispohjanmaa.fi

 

Anni-Stiina Hujala

Kulttuurikenno-hanke

040 685 4043 anni-stiina.hujala@pohjoispohjanmaa.fi

Kesäpelimannit tänään:

 

klo 12 Jousisoitinliike P. Suihkonen

klo 13 Haapavesi Folk Music Festival, järjestöpäivä

 

Tervetuloa!

ansainväliselle Haapavesi Folk Music Festivalille saapuu Yhdysvalloista uutta ja perinteistä juurimusiikkia esittävä The Horsenecks sekä Iso-Britanniasta lumoavan harmoninen vokaalitrio Lady Maisery. Italian tunnetuimpiin vähärivisten haitarien soittajiin kuuluva Filippo Gambetta tuo Haapavedelle Maestrale-trionsa ja festivaalilla esiintyy myös portugalilainen fado-tähti Liana. Festivaalin kaukaisimpiin vieraisiin lukeutuu Nepalista asti saapuva Kant dAb dAb, joka fuusioi musiikissaan niin etnisiä, perinteisiä kuin klassisiakin vaikutteita. Festivaalin päättäjäiskeikasta vastaa bulgarialainen etnobass-superyhtye Oratnitza.

Ulkomaisten artistien rinnalla festivaalilla kuullaan tietysti myös kotimaisen kansanmusiikin huippuja, joihin lukeutuvat mm. urallaan kovassa nosteessa oleva Vilma Jää, vastustamaton viuluperinteen uudistaja Polenta ja elektrofolk-yhtye Okra Playground. Populaarimman musiikin ystäviä ilahduttavat KUUMAA sekä Katri Ylander. Taiteilija Jarkko Martikainen esiintyy tällä kertaa intiimisti soolona.

Maksuttoman perjantai-iltapäivän uutuutena nautitaan konserttien lisäksi yhteislaulun ilosta, luvassa on kansanlauluja ja muita ikivihreitä. Lastenpäivä ilahduttaa hauskalla ohjelmallaan ja sen pääesiintyjänä kuullaan Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!:ta. Suurta suosiota nauttivalla Juha Hurmeen ja Tomi Alatalon Älykkään kirjallisen huumorin peruskurssilla perehdytään tällä kertaa Timo K. Mukan tuotantoon. Haapaveden kamariorkesteri useine vierailijoineen esiintyy perinteiseen tapaan kirkossa perjantai-iltana.