Hyppää pääsisältöön
Mfilter

Starttiraha - tuki aloittavalle yrittäjälle

Starttiraha on harkinnanvarainen tuki. Sen myöntämisestä päättää TE -toimisto. Hakemusten käsittely kestää yleensä 3-4 viikkoa.

Starttirahan myöntäminen ei edellytä työttömyyttä. Voit olla myös työsuhteessa, opiskelemassa tai kotityössä hakiessasi starttirahaa. Päätoiminen yritystoiminta ei saa olla aloitettuna ennen tuen myöntämistä. Pienimuotoisen sivutoimisen yrittäjyyden laajentaminen päätoimiseksikin saattaa mahdollistaa starttirahan.

Starttirahan hakijalla on hyvä olla harkittu liikeidea, riittävät valmiudet aiottuun yrittäjyyteen, kykyä toimia yrittäjänä sekä riittävä ammatillinen osaaminen (koulutus, työkokemus, harrastuneisuus).

Alkavalla päätoimisella yritystoiminnalla tulee olla mahdollisuudet jatkuvaan kannattavaan toimintaan. Valmisteltaessa yrittäjyyttä ja starttirahan hakemista on tarpeen tehdä liiketoimintasuunnitelma ja taloussuunnitelma/kannattavuuslaskelma. Yrittäjyyttä vaihtoehtona pohdittaessa tulee huomioida myös omat vahvuudet/heikkoudet, voimavarat sekä elämäntilanne ja yksityistalous. On hyvä huomioida myös vaihtoehtoiset yrittäjyyspolut (esim. yrityskauppa, osakkuus).

Starttirahaa on mahdollista hakea vain päätoimiseen yrittäjyyteen. Etuuksia, jotka vaikuttavat starttirahan myöntämiseen tai estävät myöntämisen ovat palkka tai korvaus yritystoimintaan liittymättömästä työstä, vuosiloma-ajan palkka, irtisanomisajan palkka, ns. kultainen kädenpuristus/paketti tai muu vastaava etuus.

Yrittäjyyden tulee olla itsenäistä. Starttirahapäätökseen saattaa vaikuttaa, jos hakija siirtyy palkkatyöstä tekemään samaa työtä palkansaajaan rinnastettavana yrittäjänä tai jos liiketoimintasuunnitelman perusteella tai muutoin on ilmeistä, että hakijan pääasiallisena toimeksiantaja on vain hänen aiempi työnantajansa.

Starttirahaa haettaessa oleellista on, että päätoimista yritystoimintaa tai sen markkinointia ei ole aloitettu ennen kuin tuen myöntämisestä on päätetty. Vähäiset suunnittelutoimenpiteet eivät kuitenkaan ole este. Starttirahan harkinnassa huomioidaan myös, että starttiraha ei vääristä muiden samoja tuotteita tai palveluja tarjoavien tahojen välistä seudullista kilpailua.

Starttirahan käsittelyssä huomioidaan tuen tarpeellisuus toimeentulon kannalta. Starttirahaa ei ole mahdollista saada samanaikaisesti muiden etuuksien, eläkkeiden, tukien tai avustusten kanssa. Näihin lukeutuvat vanhuus-, työkyvyttömyys-, työttömyys- tai osa-aikaeläke, maatalousyrittäjien sukupolvenvaihdoseläke ja luopumistuki, äitiys-, erityisäitiys-, isyys- tai vanhempainraha, sairauspäiväraha tai erityishoitoraha, kuntoutusraha tai -avustus, ansionmenetyskorvaus tapaturmavakuutuksen, liikennevakuutuksen tai sotilasvammalain kuntoutusta koskevien säännösten perusteella, opintotuki, koulutus- tai aikuiskoulutustuki sekä de minimis -tuki.

Starttirahan hakeminen

Starttirahaa haetaan työ- ja elinkeinotoimistosta, mielellään sähköisesti esim.http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/yrittajalle/aloittavan_yrittajan_palvelut/starttiraha/index.html  tai https://www.suomi.fi/yritykselle -sivujen kautta.

TE -toimisto päättää starttirahan myöntämisestä määrärahojensa puitteissa.

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 044 7591300


VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Yksikön nimi (esim. Tekninen toimi)
003701848724
PL 5016 

02066 DOCUSCAN

                                                                                                                  

 

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori:CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus: 003703575029

Saavutettavuus

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

MATKAHUOLLON REITTIOPAS

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

TESTAA TIETOSI HAAPAVEDESTÄ. 
PELAA HAAPAVESI-VISAA!

 

Sivukartta | Etusivulle