TAPAHTUMAKALENTERI | Tiistai, maaliskuu 12, 2019

Yhteinen hetki -vanhempien teemailta

Yhteinen hetki - teemailta vanhemmille

Tervetuloa mukaan Yhteinen hetki -teemailtaan seisahtumaan arjen keskellä alle kouluikäisen lapsen elämän äärelle.

lllan teema vahvistaa aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta pienin, helpoin kotona tehtävin keinoin.

 Lapsi ajattelee: “Minusta on ihanaa kun näen taas äidin/iskän/huoltajani päivän erossa olon jälkeen ja kotiin päästyämme saan istahtaa hetkeksi kaikessa rauhassa syliin. Silloin saan läheisyyttä ja huomiota minulle tärkeältä ihmiseltä ja saan tiedon siitä että hän välittää minusta. Joskus voi olla hauskaa vaikkapa lorutella tai laulaa yhdessä pieni laulu.” Myös esikoululainen tarvitsee syliä ja yhteisiä pieniä hetkiä saaden näin vahvistusta itsetunnolleen.

Illan teema muistuttaa meitä siitä, kuinka paljon lapsi iloitsee yhdessä tehdyistä, ihan tavallisista asioista turvallisen aikuisen (huoltaja, isovanhempi, hoitaja jne.) kanssa. Yhteinen ilo kantaa ja vahvistaa sekä lasta että aikuista.

Illan puhujana on musiikkipedagogi, kolmen lapsen äiti Tuuli Paasolainen. Tuuli on toiminut musiikkikasvatuskouluttajana vuodesta 2000 alkaen ja on kouluttanut varhaiskasvatuksen henkilöstöä ympäri Suomea. Lisäksi Tuulin työhön kuuluu interaktiivisten musiikkisatujen esittäminen lapsiryhmille ja luentojen pitäminen alle kouluikäisten lasten vanhemmille. Tuulin tekemä laulukirja & cd lapsiperheille "Laula lelut laatikkoon" (Nemo, 2016) löytyy kirjakaupoista kautta maan. Kirjassa on myös ajatuksia vuorovaikutuksen vahvistamisesta lapsen ja aikuisen välillä. Lasten kanssa työskenteleville Tuuli on kirjoittanut kaksi oppimateriaalikokonaisuutta: "Pienestä laulusta iso ilo" (Lekolar- Printel, 2009) ja Musiikki-iloa kymmenen kiloa (2015).     www.tuulipaasolainen.fi          Facebook: Tmi Tuuli Paasolainen.