Hyppää pääsisältöön

Liikuntapalvelut

AVAAMME LIIKUNTA-/UIMAHALLIN 1.6.-26.6.2020 / 3.-30.8.2020 HEINÄKUUN OLEMME SULJETTU

Vs. kaupunginjohtajan päätös

Uima-/liikuntahalli avataan rajoitetusti, erityisjärjestelyin. Uimahallin aukioloajoissa on huomioitu riskiryhmät, joille on osoitettu oma uintiaika. Riskiryhmille osoitettu uintiaika ei kuitenkaan pois sulje mahdollisuutta heidän käyttää uimahallia muinakin aikoina aukioloaikojen puitteissa. Noudatamme toiminnassa viranomaismääräyksiä ja ilmoitamme muutoksista uimahallin nettisivuilla. Kävijöiden määrää ja turvaetäisyyksien noudattamista seurataan tehostetusti, uimahallin asiakasmäärä rajoitetaan viranomaismääräysten mukaisesti. Se tarkoittaa sitä, että uimahallin osalta puku-/ pesuhuonetiloissa on jouduttu vähentämään pukukaappeja sekä suihkutiloissa suihkuja. Myöskään saunat eivät ole suositusten mukaisesti käytössä.

Uimahallissa siivousta tehostetaan normaalitilanteeseen nähden. Turvaetäisyyksistä tulee huolehtia niin kassalla jonottaessa kuin uimahallissa muutoinkin. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. Muistathan, että sairaana tai flunssaisena liikuntapaikoille saapuminen on ehdottomasti kielletty.

Kuntosali avataan samoilla aukioloajoilla uimahallin kanssa. Liikuntahalli on käytössä ainoastaan sulkapalloilijoille, kaikki joukkuelajit ovat toistaiseksi käytön ulkopuolella.

 

Linkin takaa löytyy aukioloajat uima-/ liikuntahallin osalta 

Linkin takaa löytyy yleiset ohjeet asiakkaille koskien rajoitettuja aukioloaikoja

TENNISKENTTÄ 1 JA 2 SEKÄ VENEPAIKKOJEN VARAUKSET

  • Tenniskenttä vuoroja ja venepaikkoja voi varata uimahallin aukioloaikoina numerosta 044 7591 254 heinäkuussa numerosta 044 7591 250

  • Pesäpallo- / urheilukentän varauksia otetaan vastaan 1.6-5.6.2020

Päivitetty 26.5.2020

 

Kaikille sopivat jumppaohjeet videomuodossa!

Alla oleva materiaali ja ohjeistus on saatu jaettavaksi Liikkuva aikuinen- ohjelman tekijöiltä. 

Jumppa on suunniteltu varta vasten tähän poikkeukselliseen aikaan, ja liikkeet sopivat kaikille.

Tässä alla ovat Youtube-linkit koko videoon sekä yksittäisiin liikkeisiin. Alla myös lisäohjeita tekstimuodossa.

Koko jumppa: https://www.youtube.com/watch?v=2GWvtBU2H30

Sohvakyykky: https://youtu.be/pcn2drv0LAY

Veskipaperipunnerrus: https://youtu.be/FZn0Amd7NK4

Takareisien villasukkaliuku: https://youtu.be/Hhnn75nOb2c

Penkkidippi: https://youtu.be/oKwWTuTZzJw

Vatsarutistus: https://youtu.be/l-dOHVR-voE

Askelkyykky: https://youtu.be/wm8BQgWbzHU

 

Tämä Haikaraisen Timon vetämä jumppa sopii ihan kaikille, oli lempipaikka sitten sohva tai kuntosali. Mukana on myös #koutsikoiraleo.

Näihin kuuteen liikkeeseen et tarvitse muita välineitä kuin sohvan tai tuolin. -Ja villasukat ja pari vessapaperirullaa voit ottaa hollille myös.

Voit tehdä harjoitteita sopivissa väleissä päivän varrella. Tarkka toistomäärä riippuu kuntotasosta, mutta tehokkaimman voima- ja lihaskuntovaikutuksen saat noin 8-12 toiston alueella. Muista kuitenkin, että jokainen toisto on kotiinpäin!

Jos haluat tehdä harjoitteita systemaattisemmin ohjelmana, voit seurata näitä suuntaviivoja:

-Ennen harjoitusta on hyvä tehdä kevyt, 5-10 minuutin aerobinen lämmittely esimerkiksi kävellen. Jos olet esimerkiksi sisätiloissa niin, että verryttelyn tekeminen on vaikeaa, voit tehdä liikkeitä hyvin kevyesti kerran verryttelyksi ja jatkaa sitten varsinaiseen ohjelmaan. Samoin, jos teet liikkeitä vaikkapa telkkari- tai työtauoilla, et tarvitse erillistä verryttelyä.

-Voit tehdä kaikki harjoitteet läpi 1-3 kertaa viikossa. Tee silloin harjoitteet peräkkäin kiertoharjoituksena, lepää harjoitteiden välissä kunnostasi riippuen 30-60 sekuntia. Kun olet tehnyt kaikki liikkeet, huilaa 1-1,5 minuuttia ja tee kierros uudelleen, yhteensä 2-3 kertaa.

-Yksi harjoitus viikossa sopii hyvin lihaskunnon ylläpitoon. 2-3 harjoitusta viikossa kehittää hyvin lihaskuntoa. Yli 3 systemaattista harjoitusta viikossa on hieman liikaa, ja palautuminen sekä kehittyminen alkavat kärsiä.

-Tee liikkeissä mielellään 10-12 toistoa. Jos tämä toistomäärä on liian kevyt, vaihda liike haastavampaan versioon. Toinen, mutta ei niin tehokas vaihtoehto on lisätä toistomäärää 15-20 toistoon. ⠀ 

www.liikkuvaaikuinen.fi

www.olipakerranmies.fi

Alla liikuntatoimen jumppaohjeita videomuodossa!

https://www.ukkinstituutti.fi/jarjestoille/taukojumpat-ja-liikkumisvinkit

https://www.voitas.fi/jumppavideot/

https://areena.yle.fi/1-50489724

 

 

Liikuntapalvelut luovat edellytyksiä kuntalaisten liikunnalle kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä ja terveyttä edistävää liikuntaa, tukemalla kansalaistoimintaa, tarjoamalla liikuntapaikkoja sekä järjestämällä liikuntaa ottaen huomioon myös erityisryhmät. Liikuntapaikkatarjontaa on lisätty ottaen huomioon erityisliikunnan tarpeet.

Liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille vapaa-aikapalveluita sekä toimintaa yhteistyössä eri tahojen kanssa mm. liikuntatoimintaa, kilpaurheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa, edistäen kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä ottamalla huomioon erityisesti lapset ja nuoret. Palveluihin kuuluvat ulkoliikunta-alueet, jäähalli sekä liikunta-/uimahallitoiminta. Liikuntapaikkojen kehittäminen sekä kunnossa pitäminen on edistänyt kuntalaisten kiinnostusta liikuntaa kohtaan.

Liikuntapalveluiden häiriötiedotteet

Yhteystiedot 4.JPG
 
Liikuntatoimen vakiovuorot haettavissa kaudelle 2020 - 2021. 
 
Liikunta-/ uimahallin anomuskaavake vakiovuoroihin 2020-2021Palautus maanantaina 17.8.2020 klo 15.00 mennessä osoitteeseen lakkuuni@haapavesi.fi 
 
Jäähallin anomuskaavake vakiovuoroihin 2020-2021Palautus maanantaina 17.8.2020 klo 15.00 mennessä osoitteeseen mes_kenttamestari@haapavesi.fi 
 
 
HINNAT

Hyvinvointilautakunta päätti liikuntapalveluiden uusista hinnoista 11.12.2019 § 37, alla linkki uusista hinnoista:

Liikuntapalveluiden hinnat liikunta-/ uimahalli

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 08 45911
FAKSI: 08 4591 334

VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Sarjanr 16809758
PL 7000
00019 SSC

Sarjanumero 16809758 tulee olla laskulla laskutusosoitteessa

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

TESTAA TIETOSI HAAPAVEDESTÄ. 
PELAA HAAPAVESI-VISAA!

 

Sivukartta | Etusivulle