Hyppää pääsisältöön

Joukkoliikenneyhteydet

 

Haapavedelle kulkee suoria linja-autovuoroja useista eri suunnista ympäri vuoden. Vuoroja kulkee reiteillä Ylivieska-Haapavesi-Piippola-Pulkkila-Pyhäntä, Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki-Pyhäsalmi ja Haapavesi-Nivala. Liikenne on vilkkainta koulupäivinä, mutta osalla reiteistä vuoroja ajetaan myös koulujen lomapäivinä sekä lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kauempaa Haapavedelle pääsee vaihtamalla junasta tai kaukoliikenteen linja-autosta Haapavedelle kulkevaan vuoroon. Junaliikenteen vaihtopaikkana on Ylivieskan rautatieasema, linja-autojen kaukoliikenteen vaihtopaikkoja taas ovat Kärsämäki ja Pulkkila. Lisäksi Haapavedelle liikennöidään suoria kaukoliikenteen vuoroja Oulusta.

Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Haapaveden keskustassa sijaitsee liikuntahallin lähettyvillä osoitteessa Urheilutie 49.

 

Ylivieska-Haapavesi-Piippola-Pulkkila-Pyhäntä

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöi Paakinahon Liikenne Oy. Vuorot kuljettavat koulupäivisin toisen asteen opiskelijoita Haapavedellä, Piippolassa ja Ylivieskassa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Ylivieskaan ja takaisin arkena sekä lauantaisin ympäri vuoden.

Useimmilta vuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Koulupäivisin vaihtoyhteyksiä on aikaisesta aamusta iltaan asti. Koulujen lomapäivinä sekä viikonloppuisin vaihtoyhteyksiä on harvemmin. Vaihtoyhteyksiä on Helsingin, Iisalmen ja Oulun suunnan junien kanssa. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Lisäksi yksittäisiltä vuoroilta on vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Pulkkilassa. Vaihtoyhteyksiä on Oulun suunnan linja-autojen kanssa arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Kuopion suunnan linja-autojen kanssa vaihtoyhteyksiä on koulupäivisin. Vaihtopysäkkejä ovat Pulkkila E/P -pysäkit Pulkkilantien varrella.

Vaihtoyhteyksien aikataulut löytyvät erillisestä liitteestä. Varmista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa VR:n ja Matkahuollon aikatauluhauista. Osa Pulkkilan vaihtoyhteyksistä voi vaatia siirtymistä kadun toisella puolella olevalle pysäkille, joten varmista myös oikea vaihtopysäkki ennen matkaa.

 

Vaihtoyhteydet Ylivieska-Haapavesi

Vaihtoyhteydet Pulkkila-Haapavesi

Muutokset mahdollisia. Tarkista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa. Linja-autojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta tai Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoaikataulujen lähde: www.matkahuolto.fi.

 

Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki-Pyhäsalmi

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöivät Oulaisten Liikenne Oy ja Kamusen Liikenne Oy. Vuorot kuljettavat koulupäivisin toisen asteen opiskelijoita Haapavedellä ja Oulaisissa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan koulupäivisin Oulaskankaan sairaalaan, jonka kautta ajetaan useita vuoroja päivässä.

Useilta vuoroilta on vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Kärsämäellä arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vaihtoyhteyksiä on Jyväskylän ja Helsingin sekä Oulun ja Rovaniemen suunnan linja-autojen kanssa. Vaihtopysäkkejä ovat Keskuskatu 20 E/P -pysäkit valtatien 4 varrella aivan Kärsämäen keskustassa.

Vaihtoyhteyksien aikataulut löytyvät erillisestä liitteestä. Varmista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa Matkahuollon verkkosivuilta. Osa Kärsämäen vaihtoyhteyksistä voi vaatia siirtymistä kadun toisella puolella olevalle pysäkille, joten varmista myös oikea vaihtopysäkki ennen matkaa.

 

Vaihtoyhteydet Kärsämäki-Haapavesi

Muutokset mahdollisia. Tarkista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa. Linja-autojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta tai Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoaikataulujen lähde: www.matkahuolto.fi.

 

Haapavesi-Nivala

Reitillä ajetaan koulupäivisin. Vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy. Vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Nivalassa sijaitseviin oppilaitoksiin.

 

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita Ylivieskan, Pyhännän, Pyhäsalmen, Oulaisten ja Nivalan suunnan linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoissa.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Lipputuotteita kaukoliikenteen linja-autoihin on saatavilla mm. Matkahuollon aikatauluhausta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä mahdollisesti liikennöitsijöiden omista verkkokaupoista. Kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluja on saatavilla lisäksi mm. Matkahuollon reittioppaasta ja liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

Tärkeitä linkkejä:

 

Matkahuollon aikatauluhaku: 

www.matkahuolto.fi

Matkahuollon reittiopas: 

https://reittiopas.matkahuolto.fi/

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus: 

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Google Maps: 

https://maps.google.fi

VR:n verkkosivut: 

www.vr.fi

Oulaisten Liikenne Oy:n ja Kamusen Liikenne Oy:n verkkosivut: 

www.oulaistenliikenne.fi

Paakinahon Liikenne Oy:n verkkosivut: 

www.paakinaho.fi

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 044 7591300


VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

HENKILÖSTÖN SÄHKÖPOSTIT OVAT MUOTOA: etunimi.sukunimi@haapavesi.fi

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Yksikön nimi (esim. Tekninen toimi)
003701848724
PL 5016 

02066 DOCUSCAN

                                                                                                                  

 

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori:CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus: 003703575029

Saavutettavuus

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

MATKAHUOLLON REITTIOPAS

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

 

 

Sivukartta | Etusivulle