Hyppää pääsisältöön
  • Leikkikenttä
Esiopetus

Esiopetus on lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista tukevaa toimintaa. Esiopetusta on neljä tuntia päivässä, maanantaista torstaihin 8:45-12:45 ja perjantaisin 8:45-12:00. Esiopetusta järjestetään koulun työ- ja loma-aikojen mukaan ja se on perheille maksutonta.

Varhaiskasvatuksessa esiopetusta järjestetään Ahjolan ja Onnimannin päiväkodeissa lapsille, jotka esiopetuksen lisäksi tarvitsevat täydentävää varhaiskasvatusta. Myös yksityinen Pilke päiväkoti järjestetään esiopetusta.

Lapsille, jotka osallistuvat vain esiopetukseen, esiopetus järjestetään pääsääntöisesti kouluilla. Esiopetusasioissa palvelee varhaiskasvatustoimiston lisäksi myös koulutoimisto.

Varhaiskasvatuksessa olevien esikoululaisten on mahdollista saada taksikuljetus esiopetukseen, mikäli matka kotoa esiopetukseen on yli 3 km. Taksikuljetus koskee vain kuljetuksia suoraan esiopetukseen, ei varhaiskasvatukseen. Koulukuljetushakemukset toimitetaan varhaiskasvatuksen sihteerille Tiia-Sofia Laitilalle. Voit toimittaa hakemukset sähköpostitse osoitteeseen tiia-sofia.laitila@haapavesi.fi

 

Lukuvuotena 2023 - 2024 esiopetusta järjestetään Hyttikallion koululla sekä Onnimannin ja Taikapuiston päiväkodissa.

Kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun osallistuvat lapset jatkavat päiväkodeissa omissa ryhmissään Ahjolassa, Onnimannissa ja Taikapuistossa.

 

Lukuvuosi 2024-2025

Esiopetusta järjestetään lukuvuotena 2024-2025 Hyttikallion koululla sekä Ahjolan, Onnimannin ja Taikakummun päiväkodeissa.

Esiopetukseen haetaan tänä vuonna Wilman kautta. Huoltajille on lähetetty kirjeet tammikuun 2024 aikana, jossa ohjeet esiopetukseen hakemiseen.  Haku on auki perjantaihin 9.2.2024.

Päätökset esikoulupaikasta postitetaan huoltajille maaliskuun aikana.

 

Katso myös
Esiopetuksen OPS

Liitetiedostot