Hyppää pääsisältöön
Demeca kasvaa nopeasti

Ota yhteyttä

Maatilat kuntoon Demecan johdolla
Demeca toimittaa automaattisia kuivituslaitteita

Demeca kasvaa nopeasti

Kymmenen vuotta sitten Pekka Vinkki halusi parantaa maatilojen kannattavuutta sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointia ja perusti Demeca Oy:n. Demeca on erikoistunut tekemään lietteenkäsittelyjärjestelmiä, ilmanvaihtojärjestelmiä, kuivitusautomaatteja sekä biokaasulaitoksia karjasuojiin ja -rakennuksiin – suomeksi siis navettoihin.

Yritys on aina toiminut Haapavedellä. Alussa Demecalla oli vuokrattuna yksi toimistohuone Haapaveden keskustassa, tuotantotilat olivat Vinkkien kotitilan vanhassa navetassa ja hallirakennuksissa.

”Nyt meille on tullut muutama huone lisää”, Vinkki naurahtaa.

Demeca on vuokrannut kaupungilta toimistotiloja teknologiakylästä sekä teollisuushallin tuotantotiloiksi. Hallin pihalla on myös vuokrakontteja toimistoina.

Vinkin kokemukset kaupungin tarjoamista tiloista ovat olleet pääasiallisesti hyviä.

”Kaikki on aina järjestynyt ja kaupunki tekee toimenpiteitä tarpeen mukaan.”

Demeca on kasvanut nopeasti viime vuosina. Vinkki kertoo, että toimitilat ovat hieman epäsopivat, mutta olosuhteet huomioon ottaen parhaat vaihtoehdot kaupungin ja Demecan kannalta tällä hetkellä. Vinkki on tyytyväinen yhteistyöhön kaupungin kanssa.

”Tilantarve on tullut kohtalaisen nopeasti. Emme ole halunneet panostaa seiniin, joten tilat eivät ole optimaaliset, mutta ne ovat parhaat mahdolliset.”

Vinkin mukaan hänellä ei ole minkäänlaisia paineita vaihtaa paikkakuntaa yrityksensä kanssa. Demecan tulevaisuudensuunnitelmat ovat vahvasti Haapavedellä, vaikka oheistoimintaa on tulossa muuallekin.

Ammattitaitoiset työntekijät ovat kasvun tae

Pekka Vinkki kertoo, että Demecalla on tällä hetkellä hyvä työntekijätilanne, tosin reissuhommia tekevät asentajat ovat olleet välillä vähissä. Yritys on rekrytoinut uusia työntekijöitä vuosittain ja sama on edessä, jos kasvu jatkuu samanlaisella tahdilla. Vinkin mukaan motivoituneen ja ammattitaitoisen työvoiman saanti vaikeutuu kasvun jatkuessa, sillä tekijät alkavat olla kiven alla Haapavedellä.

Demeca työllistää koneasentajia, sähkömiehiä, rakennusmiehiä, myyjiä sekä suunnittelijoita eri insinöörialoilta, tehtaalla ja asennuskohteissa ympäri Suomen. Vinkki haluaa työllistää etenkin Haapaveden ammattikoulun kasvatteja ja tarjota heille esimerkiksi harjoittelupaikkoja. Demeca on mukana syventämässä ammattikoulun ja paikallisten yritysten yhteistyötä, sillä he tarvitsevat ammattitaitoisia osaajia jatkossakin.

Demeca perehdyttää työntekijänsä itse, mutta Vinkki painottaa, että on koululaitoksen tehtävä antaa opiskelijoille ammatilliset perusvalmiudet. Siksi Demeca pyrkiikin olemaan vahvasti mukana kehittämässä ja ylläpitämässä Haapaveden ammatillista koulutusta.

”Haapavedelläkin koulutuslaitoksen toiminnassa on varmasti kehitettävää, samoin yritysyhteistyössä molempien koulun ja yritysten puolelta. Toivomme saavamme paikallisesta koulutuksesta hyviä ammattitaitoisia työntekijöitä jatkossakin”, Vinkki sanoo.

Vahva yhteistyö kaupungin ja yrityksen välillä

Vinkin mukaan Haapavedellä on erittäin hyvä yrittää. Saatavilla on toistaiseksi ollut hyvää työvoimaa ja vaikka kehittämistä aina löytyy, kaupunki on ollut yhteistyökykyinen ja ratkaisukeskeinen kaikissa yritystoimintaan liittyvissä tarpeissa. Tällä hetkellä Demecalle ei ole sopivampaa toimitilaa vapaana Haapavedeltä, mutta Vinkki tietää, että tilanteet muuttuvat ja siksi on hyvä pitää keskusteluyhteys avoimena kaupungin kanssa, jos vaikka jotain vapautuu.

Demecan tarkoituksena on pysyä Haapavedellä, työllistää haapavetisiä ammattilaisia ja sitä kautta tuoda kotipaikkakunnalle elinvoimaa.

”Pyrimme jatkuvasti kasvamaan. Tekniikka kehittyy ja markkinoilla on isot mahdollisuudet. Tulevaisuudessa meillä on monenlaisille osaajille kovia työpaikkoja luvassa”, Vinkki lupailee.


Tutustu Haapaveden myytävissä oleviin yritystontteihin

Tutustu myös muihin tarinoihin Haapavedeltä

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 044 7591300


VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Yksikön nimi (esim. Tekninen toimi)
003701848724
PL 5016 

02066 DOCUSCAN

                                                                                                                  

 

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori:CGI Suomi Oy
Välittäjän tunnus: 003703575029

Saavutettavuus

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

MATKAHUOLLON REITTIOPAS

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

TESTAA TIETOSI HAAPAVEDESTÄ. 
PELAA HAAPAVESI-VISAA!

 

Sivukartta | Etusivulle