Hyppää pääsisältöön
  • Kuva
  • Kuva
Demeca osana uusiutuvan energian kaupunkia
Kuva
Kuva

Demeca osana uusiutuvan energian kaupunkia

Vuonna 2008 Pekka Vinkki halusi parantaa maatilojen tuottavuutta sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointia ja perusti Demeca Oy:n. Demeca on suomalainen maatilojen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut biokaasulaitoksiin sekä tuotantoeläinteknologiaan. Yritys on aina toiminut Haapavedellä. Alussa Demecalla oli vuokrattuna yksi toimistohuone Haapaveden keskustassa, tuotantotilat olivat Vinkkien kotitilan vanhassa navetassa ja hallirakennuksissa. ”Nyt meille on tullut muutama huone lisää”, Vinkki naurahtaa. Demecan tuotantohalli sijaitsee Haapaveden Haapakoskella sekä pieni sivutoimipiste sijaitsee Seinäjoella. Vinkin kokemukset Haapaveden kaupungin tarjoamista tiloista ovat olleet pääasiallisesti hyviä. ”Kaikki on aina järjestynyt ja kaupunki tekee toimenpiteitä tarpeen mukaan”.

Ammattitaitoiset työntekijät vahvistavat yrityksen kasvua

Pekka Vinkki kertoo, että Demecalla on tällä hetkellä hyvä työntekijätilanne. Vinkin mukaan motivoituneen ja ammattitaitoisen työvoiman saanti vaikeutuu kasvun jatkuessa, sillä paikkakunnalta saatavaa työvoimaa on haastava löytää. Demeca työllistää koneasentajia, sähkömiehiä, rakennusmiehiä, myyjiä sekä suunnittelijoita eri insinöörialoilta, tehtaalla ja asennuskohteissa ympäri Suomen. Vinkki haluaa työllistää etenkin Haapaveden ammattikoulun kasvatteja ja tarjota heille esimerkiksi harjoittelupaikkoja. Demeca on mukana syventämässä ammattikoulun ja paikallisten yritysten yhteistyötä, sillä he tarvitsevat ammattitaitoisia osaajia jatkossakin. Demeca perehdyttää työntekijänsä itse, mutta Vinkki painottaa, että on koululaitoksen tehtävä antaa opiskelijoille ammatilliset perusvalmiudet. Siksi Demeca pyrkiikin olemaan vahvasti mukana kehittämässä ja ylläpitämässä Haapaveden ammatillista koulutusta.

”Haapavedelläkin koulutuslaitoksen toiminnassa on varmasti kehitettävää, samoin yritysyhteistyössä molempien koulun ja yritysten puolelta. Toivomme saavamme paikallisesta koulutuksesta hyviä ammattitaitoisia työntekijöitä jatkossakin”, Vinkki sanoo.

Vahva yhteistyö kaupungin ja yrityksen välillä

Vinkin mukaan Haapavedellä on erittäin hyvä yrittää. Demecan tarkoituksena on pysyä Haapavedellä, työllistää haapavetisiä ammattilaisia ja sitä kautta tuoda kotipaikkakunnalle elinvoimaa. Demeca on vahvasti osa uusiutuvan energian kaupunkia ja pyrkii toiminnallaan edistämään ravinnekierron hyödyntämistä maatilojen sekä maatilayritysten toteutumista.

Demecan tarina ja lisätietoja verkkosivuilla www.demeca.fi

 


Tutustu Haapaveden myytävissä oleviin yritystontteihin

Tutustu myös muihin tarinoihin Haapavedeltä

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 044 7591300


VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

HENKILÖSTÖN SÄHKÖPOSTIT OVAT MUOTOA: etunimi.sukunimi@haapavesi.fi

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Yksikön nimi (esim. Tekninen toimi)
003701848724
PL 5016 

02066 DOCUSCAN

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori: Telia Finland Oyj
Välittäjän tunnus: 003703575029

 

 

Saavutettavuus

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

MATKAHUOLLON REITTIOPAS

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

 

 

Sivukartta | Etusivulle